« Tillbaka till listan med lediga jobb

Europeisk Försäljningschef inom finansiell & ekonomisk data

Är du en affärsorienterad säljchef som har koll på siffrorna? Älskar du att driva och utveckla säljteam mot uppsatt mål och resultat? Då är det kanske du som är vår kunds nya Europeiska försäljningschef!

Om företaget

Företaget är världsledande på att tillhandahålla finansiella och ekonomiska data via deras välbeprövade verktyg. Med hjälp av tjänsten kan kunden sedan med större precision göra prognoser som underlättar beslut rörande diverse framtida investeringar. Man opererar idag i större delen av Europa, men är även etablerade i både New York och Hong Kong. Till företagets kunder hör bland annat investmentbolag, banker, universitet och olika undersökningsinstitut.

Arbetsuppgifter

I rollen som Europeisk försäljningschef ansvarar du för säljteamen New Accounts och Account Managers där samtliga säljare utgår från huvudkontoret i Malmö. Du är väldigt operativ i den dagliga verksamheten uppe på kontoret där du stöttar och coachar dina säljare för att driva affärerna framåt. Samtidigt kommer du följa med på diverse kundmöten runt om i Europa för att ge tyngd men även se vad man behöver jobba vidare på i utvecklingen av teamen. Du arbetar mot tydliga budgetar och mål och rapporterar direkt till den globala försäljningschefen och ledningsgruppen. Rollen innebär en hel del resor runt om i Europa, räkna med ca 5-6 övernattningar i månaden.

Profil

Du har goda ledaregenskaper och kavlar gärna upp ärmarna för att visa vägen. Du har ett driv och en naturlig fallenhet för att motivera och coacha dina säljare. Du är en naturlig relationsbyggare som säkerställer att långsiktiga relationer med kunderna byggs upp och utvecklas över tid. Det är självklart en fördel om du tidigare jobbat som säljchef inom it och/eller mjukvarubranschen men absolut viktigast är dina ledaregenskaper och förmåga att driva säljarna mot resultat.

Kriterier för tjänsten

  • Du har dokumenterad erfarenhet som ledare/försäljningschef.
  • Du är affärsdriven och har förmågan att styra mot resultat.
  • Du är en social och utåtriktad som person med goda ledaregenskaper.
  • Relationsbyggare i din natur.
  • Flytande i engelska i tal och skrift (då detta är koncernspråket).
  • Akademisk utbildning, gärna i nationalekonomi

Viktigast av allt är trots allt intresset för ekonomi i ett större perspektiv då detta är vad företagets ”core business” bygger på.

Lön och villkor

Fast lön och möjlighet till riktigt bra bonusar. Man erbjuder förutom en fantastisk karriärmöjlighet dessutom andra mjuka förmåner som tex, pensionsavsättning, privat sjukvårdsförsäkring, sex veckor semester mm.

Är det dig vi söker?

ANSOKAN

Annonsen publicerades 2018-06-13 och anställningen finns i Malmö

 

Facebook